Mrożone warzywa, to zbawienie w czasach warzywnego, zimowego kryzysu, wykorzystajmy je. Dodatkowo na korzyść produktów mrożonych przemawia fakt, że zachowują najwięcej składników odżywczych: witamin, składników mineralnych, białek i tłuszczy.
Wyczarujmy zatem Kurczaka Farmerskiego z fasolka szparagową!
Co się przyda?
- pojedyńcza pierś z kurczaka,
- 450 g mrozonej zielonej mrożonej fasolki szparagowej,
- łyżeczka ziół prowansalskich,
- łyżka oliwy z oliwek,
- sól,
-pieprz.
I co dalej?
Rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy do niego kurczaka. Dusimy go z solą, pieprzem i ziołami. Gdy będzie przyrumieniony, wrzucamy zamrożona fasolkę i dusimy, aż będzie miękka.
Kurczak farmerski pasuje do ryżu, makaronu lub czegoś na co właśnie macie ochotę :o)
Oczywiście z fasolką świeżą smakuje równie dobrze, jak nie lepiej.
Kurczaka po farmersku lubią i małe i duże głodomory.
Kochane mamy, polecam wam, bo zdrowe i szybkie! :o) Wrzucamy składniki, mieszamy co jakiś czas i robi się samo.
Dziękuję za szybki i dobry przepis.Wykorzystałam,Pycha. Pozdrawiam i jeśli pozwolisz będę tu zaglądać. Przepisy wykorzystam dla mojej podopiecznej,mały niejadek.
OdpowiedzUsuńcieszę się niezmiernie gdy ktoś korzysta z moich przepisów.
Usuńja co prawda nie mam niejadka w domu, ale dobrze wiedzieć, że i takim kurczak smakuje.
Nianiu Dzidziu zapraszam Cię bardzo serdecznie do odwiedzin bloga.