Teraz nadstawić ucha i wytężyć wzrok powinni wszystkie te mamy, które ostatnio nie mają czasu na nic, a co dopiero na gotowanie. Kremowa zupa z zielonego groszku, to chyba najszybsza potrawa jaką przyszło mi ostatnio wyczarować. Dodatkowo zupa składa się z produktów, które bez wątpienie znajdują się w waszych kuchennych zakamarkach, więc do jej przyrządzenie nie musicie się jakoś specjalnie przygotowywać. Ja lubię zupy krem, więc jestem jej fanem :o)
Potrzebować będziemy:
- puszki zielonego groszku,
- 2 średnie ziemniaki,
- litr bulionu lub kostkę rosołową,
- pieprz,
- sól,
- grzanki, które zrobimy z 4 kromek chleba i łyżki masła.
Zatem do dzieła!
Przygotowujemy bulion. Ziemniaki obieramy i drobno kroimy, aby się szybciej ugotowały. Wrzucamy je do bulionu i gotujemy, aż będą miękkie.Gdy ziemniaki są już wystarczająco ugotowane wrzucamy zielony groszek i wszystko razem dokładnie miksujemy. Przygotowujemy grzanki z chleba i masła. Na sam koniec dodajemy do zupy sól i pieprz do smaku, a później się zajadamy, aż nam się uszy trzęsą. Na pewno będzie wam smakować.
Jutro ugotuję,bo juz dzisiaj mam na nia ochotę.
OdpowiedzUsuńJak obiecałam, tak ugotowałam.Zupa smakuje wybornie, Mała zajadała na dwie ręce i była " zasmakowana"cała buzią.
OdpowiedzUsuńKochana, Antkowi tak smakowąła, że później musieliśmy zupę z nosa wysmarkiwać :)
OdpowiedzUsuń