wtorek, 28 lutego 2012

Kremowa zupa z zielonego groszku



Teraz nadstawić ucha i wytężyć wzrok powinni wszystkie te mamy, które ostatnio nie mają czasu na nic, a co dopiero na gotowanie. Kremowa zupa z zielonego groszku, to chyba najszybsza potrawa jaką przyszło mi ostatnio wyczarować. Dodatkowo zupa składa się z produktów, które bez wątpienie znajdują się w waszych kuchennych zakamarkach, więc do jej przyrządzenie nie musicie się jakoś specjalnie przygotowywać. Ja lubię zupy krem, więc jestem jej fanem :o)


Potrzebować będziemy:
- puszki zielonego groszku,
- 2 średnie ziemniaki,
- litr bulionu lub kostkę rosołową,
- pieprz,
- sól,
- grzanki, które zrobimy z 4 kromek chleba i łyżki masła.

Zatem do dzieła!
Przygotowujemy bulion. Ziemniaki obieramy i drobno kroimy, aby się szybciej ugotowały. Wrzucamy je do bulionu i gotujemy, aż będą miękkie.Gdy ziemniaki są już wystarczająco ugotowane wrzucamy zielony groszek i wszystko razem dokładnie miksujemy. Przygotowujemy grzanki z chleba i masła. Na sam koniec dodajemy do zupy sól i pieprz do smaku, a później się zajadamy, aż nam się uszy trzęsą. Na pewno będzie wam smakować.


3 komentarze:

  1. Jutro ugotuję,bo juz dzisiaj mam na nia ochotę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak obiecałam, tak ugotowałam.Zupa smakuje wybornie, Mała zajadała na dwie ręce i była " zasmakowana"cała buzią.

    OdpowiedzUsuń
  3. Kochana, Antkowi tak smakowąła, że później musieliśmy zupę z nosa wysmarkiwać :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...