sobota, 31 marca 2012

Wiosenny twarożek pachnący ziołami


Patrząc dziś za okno, cieszę się, że nie muszę nosa z domu wystawiać. Pada, wieje, do tego szaro buro, a to niby wiosna. Nic tylko siedzieć pod kocem :o)
Aby uprzyjemnić sobie poranek i przywołać słońce, zapraszam was do przygotowania kolejnego wiosennego twarożku, pachnącego ziołami.Smaczny i ekspresowy pomysł na sobotnie śniadanie. Uśmiech w stronę osób na diecie- to coś również dla was :o)
Zatem do roboty- twarożek z oregano, tymiankiem, czosnkiem i rzodkiewką czas przygotować! :o)

Składniki:

- kostkę białego sera (chudego, czy tłustego to zleży od was),
- 3,4 rzodkiewki,
- ząbek czosnku,
- tymianek,
- oregano,
- sól,
- pieprz.

Zabieramy się za robienie:
Ser wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem, Dodajemy kilka listków oregano i tymianku, rzodkiewkę siekamy w kosteczkę, a czosnek albo przeciskamy przez praskę, albo drobno kroimy, jak kto woli. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Twarożek gotowy, teraz wypatrujemy wiosny! :o)
Gdyby się okazało, że twarożek jest dla was zbyt suchy, zawsze możecie dolać odrobinę mleka, jogurtu lub śmietany, mnie się udało bez :o)


Pomysł na twarożek z papryką znajdziecie TU
Mniam, idę się zajadać :o)

1 komentarz:

  1. Uwielbiam czytać twoje smaczne przepisy. Nawet ktoś,kto nie jest fanem gotowania, nabiera ochoty, by coś Usmaczyć. Zupa groszkowa to hit, z brokułową poszło gorzej. Czekam na smakołyki.

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...